Caroline & Rasmus

Stenløse, 2020.

Louise & Tobias

København, 2020.

Lisette & Anders

Greve, 2020.

Malene & Casper

Frederiksberg, 2020.

Solskinsvejr

Caroline og Alexander meddelte mig, at de desværre, på grund af den globale corona pandemi, var nødt til at aflyse deres bryllup. En måned senere bliver jeg kontaktet af Carolines storesøster, Christina, som fortæller, at de har planer om at holde et lille havebryllup – i solskinsvejr. Christina har aftalt med Caroline, at hun som storesøster sagtens kan stå for at tage billeder af dem hele dagen med sin telefon. Men Christina vil gerne give sin lillesøster en fed overraskelse i bryllupsgave, og derfor hyrer hun mig til at stå for fotograferingen, så de ikke skal blive snydt for en masse fantastiske billeder.

Hillerød, 2020.

Blandt Tårnhøje Træer

Blandt tårnhøje træer, sand og vand ønskede Sophia og Emil at blive fotograferet efter deres borgerlige vielse. Ingen af os havde taget højde for, hvor udmattende det var at gå op og ned ad det bakkede terræn. Emil måtte give efter til sidst og holde pause halvvejs op.

Jægerspris, 2020.

Benspænd

Da Sandra en aften mistede hørelsen på sit sidste øre, var hun utrøstelig. Felipe vidste ikke, hvad han kunne gøre for at hjælpe hende. Samtidig måtte deres drømmebryllup ændre form, på grund af den globale corona pandemi, men det er ikke lykkedes nogen af delene at spændende ben for deres fremtidsdrømme.

Amager, 2020.

"... og så tænker I jo nok, ..."

Sisse fortalte mig til bryllupsmødet to uger før vielsen, at hun ikke er særlig fotogen. Hun har altid ville gites i en stor prinsessekjole. Så da hun ankom i kirken, var det nøjagtig det, hun havde på. Selvom bruden selvfølgelig altid har ret, afspejler billederne overhovedet ikke Sisses efter sigende manglede fotogen.

Under Lars' tale måtte der skåles masser af gange, så han havde tid til at synke de store klumper, han kæmpede med i halsen. Da stemmebåndet var kommet i orden, rømmede han sig og sagde, "Nu kan jeg godt fornemme, at der bliver lidt uro, og så tænker I jo nok: Jamen, Lars ... Har du slet ikke skrevet en sang? Jo! Selvfølgelig har jeg da skrevet en sang."

Jægerspris, 2019.

Lidt for Meget

Første gang Louise møder Nikolaj i SuperBrugsen som kollegaer, synes hun, at han er lidt for meget, selvom han gør sig umage for at score hende. Flere år efter mødes de igen 'for første gang' til en fest. Igen konkluderer Louise, at Nikolaj er lidt for meget. Alligevel taler de sammen hele natten. Dagene efter skriver de sammen. Det bliver ikke til mere end skriveri. Tiden går og flere år senere flytter Louise til Italien. Gennem tiden stalker Nikolaj flittigt Louise online, men Italien er for langt væk, så Nikolaj lægger håbet fra sig. Et halvt år senere kommer hun hjem fra Italien. Louise skriver en besked til Nikolaj. Han er sikkert stadig for meget, men... Louise sidder selv i en stor potteplante midt om natten i København, så de passer vel egentlig ret godt sammen. 

Valby, 2019.

Swipe til Højre

Natalia og Martins første møde er på Tinder. Præsten fortalte under vielsen, at han efterhånden havde viet mange, som var mødtes på Tinder. Han fortsatte: "Den digitale udvikling har mulighed for at bringe folk sammen, som ikke er glade for at gå på natklub hver weekend, eller som ikke har lyst til at starte på 'Madlavning for Begyndere' for at finde en livslang partner. Det er slet ikke et dårligt fremskridt, men man er samtidig nødt til at acceptere og respektere hinanden. Man må ikke bare give op og swipe til venstre, hvis man pludselig begynder at blive uenig med den anden. Det er ikke kærlighed." På alle måder har Natalia og Martin vist, at de er sammen om livets udfordringer.

Ølstykke, 2019.

Fremme i Skoene

Som den yngste i en søskendeflok på tre brødre har Alexander altid været ret fremme i skoene, som hans far selv fremlagde det. Han ved, hvad han vil. Hvor han vil hen. Og hvem han vil det med. For Alexander var der ingen tvivl om, at svaret til alle tre spørgsmål var: Isabella.

Roskilde, 2019.

Kærlighed har Ingen Alder

Om vi er 20 eller 30. 60 eller 70. Midt i mellem eller meget mere, så er der ikke noget, der slår den ægte kærlighed. Mai-Brith & Kim nød den dejlige sommervarme ved vandet, hvor de før har luftet deres hund sammen. De fejrede deres kærlighed til hinanden ved at holde et borgerligt bryllup.

Frederikssund, 2019.

Fra Festival til Forlovelse

De begge elsker festival – og de begge elsker hinanden. Lena & Dennis tog festivalens forelskelse med hjem. Senere blev de forlovet, og i dag er de gift. "Jeg troede ikke, at det der med at blive gift, var noget for mig." fortalte Lena, da jeg mødte dem første gang. "...men når nu det skal være – så skal det gøres ordentligt!"

Det er de små ting, der gør dagen unik. Bryllupskagen lignende ikke det, der var lovet. Den blev forsøgt reddet, og Lena tog det med et smil og et grin. Både hende og Dennis svævede så højt i hinandens forelskelse, at selvom der gik kage i det, kunne det på ingen måde ødelægge deres vidunderlige dag.

Amager, 2019.

En Sød Duft af Spaghetti Bolognese

Jeg er på vej til det forberedende bryllupsmøde en måned før Malene og Kim skal giftes. Døren binder, så jeg må ringe på en ekstra gang for at komme ind i opgangen til deres lejlighed, der ligger på Amager. Malene åbner døren til deres lejlighed på klem og stopper mig, inden jeg kan komme ind. "Vi roder," forklarer Malene, "så vi har talt om at gå hen på en café lige rundt om hjørnet." Det er helt okay med mig, siger jeg.

Malene finder sko og jakke frem, mens Oscar deres lille frejdige dreng stikker hoved frem i døråbningen, kigger på mig og siger, "Nej." Og så forsvinder han bag døren og lukker den i med et smæk og låser. Jeg kan høre Malene bag døren, "Ej, Oscar! Det gør man ikke." Oscar er ligeglad, han har sikkert lært, at man ikke må åbne døren for fremmede mennesker, så han svarer bare, "Jo."

Vi går til caféen, men vi ser hurtigt, at vi ikke er de eneste, som har tænkt at gå på café en solskinsdag i September. Fortvivlet beslutter Malene og Kim, at det bedste er at gå tilbage til deres lejlighed. Det roder, men kun lidt. Opvaksen fra i går står stadig i vasken, resten er mest bare Oscars legetøj, som ligger hist omkring. Der er en sød duft i køkkenet fra aftensmaden dagen før – måske spaghetti bolognese.

Malene og Kim blev gift i en rigtig by-kirke på Amager, Sundby Kirke, som også har dejlige lokaler med smukt lys til reception. Portrætbilleder lavede vi på Islands Brygge, og deres fest blev holdt i Pakhus Bryggen.

Pakhus Bryggen, 2018.

I Modgang Mod Målet

Henriette og Daniels eventyr blev udfordret, da de med kort varsel fik at vide, at deres reservation til festen ikke kunne lade så gøre, fordi festarrangørerne var kommet til at dobbelt-booke, selvom de allerede havde nappet deres penge.

Før de er viet, er både Henriette og Daniel klar over, at der vil være udfordringer i et ægteskab, men det stopper dem ikke. Trods modgang kæmpede de begge for at holde et fantastisk smukt bryllup, som blev holdt i Holte Kirke. Daniel havde overraskede Henriette med optræden af en sanger og guitarist i kirken.

Holte Kirke, 2018.

Vi er Stadig Kærester

Heidi og Nicklas blev viet i fredfyldte omgivelser i Højdevangskirken på Amager. Efter vielsen lavede vi portrætbilleder på Christianshavn, mens turister på kanalrundfart jublede og klappede af det nye ægtepar. Fest og reception blev afholdt i Pakhus Bryggen.

 

Nicklas holdte en sød og velskrevet tale for sin nye hustru, Heidi: "I min iver for at blive gift, så var jeg lige inde at kigge på Danmarks Statistik for at se, hvor mange der bliver sammen. Der måtte jeg jo bare til min skamme se, at 47% af Danmarks befolkning de vælger at gå hjem med næbet og siger nej tak.

Det kan man også vende om og sige, at det betyder at 53% bliver sammen. Hvis man er lidt god til tal og statistik og noget sandsynligvis regning, så betyder det jo, at det er lige på den rigtige side af tilfældighederne. Når vi er på den anden side af tilfældighederne, må det betyde, at man kan gøre noget for at blive sammen. Det er ikke bare et spørgsmål om at passe sammen – man kan gøre noget mere.

I den forbindelse har jeg fået bekræftet, hvorfor der er 47%, som ikke bliver til noget. Jeg har fået at vide, 'Nåh, men øh... Du skal jo giftes, hvorfor fanden træner du så stadig? Det behøver du sgu da ikke, når du har scoret hende.' og, 'Når du bliver gift, kan du bare læne dig tilbage og slappe af.' Det er der, jeg tror, at folk laver en fejl. For som præsten sagde, så skal vi ikke glemme, at vi stadig er kærester, vi skal ikke glemme, hvad det var, vi faldt for i hinanden."