fremtid.dk
Undervisningsministeriet
Koncept

Antallet af elever der søger ind på erhvervsuddannelserne efter grundskolen er for lavt – både i følge regeringen, men også til samfundets efterspørgsel. Der er opspundet en myte om, at man skal blive bedre uddannet end sine forældre, eller at man som minimum skal have en lignende uddannelse. Det handler om at blive højtuddannet i stedet for veluddannet.

fremtid.dk er et tiltag fra Undervisningsministeriet til at få flere unge til at vælge en erhvervsuddannelse. De besynderlige abribuser, som leder de unge til hjemmesiden, skal vække en undren hos de unge – hvad er det for noget, og hvem er egentlig afsenderen? 

Reklamekampagne

Reklamekampagnen består af tre abribuser, som bliver ophængt ved busstoppesteder omkring skoler og på togstationer tæt ved skoler. Samtidig skal de hænges op på alle skoler med udskolingsklasser. De unge skal støde på dem, hvor de færdes. 

Abribuserne, som ikke har opgivet ­nogen ­afsender­, skal få de unge til at besøge hjemmesiden “fremtid.dk”.

Visualisering af reklamekampagne i miljø.

Hjemmeside

Hjemmesiden er en ny portal for EUD, hvor alle uddannelserne foldes ud, forklares og visualiseres. Det første man møder på siden er videoen.

Reklamevideo

Videoen er det første man møder på hjemmesiden, hvor den automatisk begynder at afspille. Den fungerer som afklaring på abribuserne.

Instagram

Instagram-profilen tager fat om de hundrede forskellige uddannelser, som EUD råder over. Opslagene skal informere om uddannelsesretningerne og fortælle, hvad de kan bruges til.

GIF

GIF’erne bringer bevægelse til hjemmesiden og Instagram-profilen. De kan samtidig anvendes til at skabe bevidsthed om kampagnen.

Logo

EUD har ikke tidligere haft et logo, som alle retning­erne har kunne samle sig under. Derfor er der lavet et, som alle retningerne kan samle sig under.

Farver

De gennemgående farver som anvendes.

Typografi

Den anvendte typografi.

Gotham Bold

Gotham Regular

Showreel