top of page

Familiebilledet

Familiebilledet er mit længst kørende projekt. Siden 2015 har jeg hvert år fotograferet et billede af hele min familie. Jeg poserer alle meget løst, "Sæt dig her og hver dig selv." Det får jeg de bedste udtryk af. Det kan være problematisk med hundene – til gengæld fører de ofte til smilende blikke hos os alle. Jeg udvælger de bedste udtryk fra hver især, med specielt fokus på de udtryk der fortæller hver personlighed. 

Familiebillede 2022.jpg

2022

Familiebillede 2021.jpg

2021

Familiebillede 2020.jpg

2020

Samtidig med vi fejrede min fødselsdag lavede vi årets familiebillede.

Mathias-Rasmussen-Fotograf-Familiebilled

2018

I år rykkede vi alle ud med kun en uges varsel. Min mor holdte øje med, hvornår deres japanske kirsebærtræ sprang ud. De små, lyserøde blade foldede sig ud, og vi valfartede alle sammen hjem til mine forældre. Alle på nær min onkel og fætter havde dagen fri, jeg lavede derfor et separat familiebillede med kun de to. 

Mathias-Rasmussen-Fotograf-Familiebilled

2018

Min onkel og fætter bor dejligt tæt på vandet. Solen går ned i vandet lige bagved dem, mens de poserer opad min onkels kamptank. Oliver, min fætter, har både en sort og hvid puddel – henholdsvis bror og søster.

Mathias-Rasmussen-Fotograf-Familiebilled

2017

Jeg har gået utallige ture til Selsø Møllekrog for at finde et fredeligt tænkerum og blive inspireret. Længe har jeg vidst, at jeg var nødt til at lave et familiebillede derude. I år hev jeg så hele familien med der ud. Modsat de tidligere år, blev billedet taget sidst i oktober i stedet for midt i sommeren. Vi stod alle med store, varme frakker lige indtil billedet skulle tages, så blev de kastet til side udenfor billedet. Det er koldt, og der er stejlt. Det se ikke særlig stejlt ud, men der blev hele tiden spurgt, "Jeg kan ikke stå her. Er vi snart færdige? Jeg glider."

Mathias-Rasmussen-Fotograf-Familiebilled

2016

Min fars fødselsdag blev lavet om til et foto-shoot. Vi fandt skamler og stole frem, placerede dem på hver side af den gamle gynge og fandt os til rette. Gala, den ivrige schæfer, havde ikke lyst til at indfinde sig på sin plads, så der blev holdt fast om hende, mens Julie, vores newfoundlænder, trofast lå ved siden af min far, og Zitta majestætisk bliver løftet i vejret.

Mathias-Rasmussen-Fotograf-Familiebilled

2015

Mit første billede til serien "Familiebilledet", som viser min udvikling med fotografiet. Projekt vil fremme mine evner til at posere mange mennesker samtidig og tvinge mig til at komme på nye idéer. Min onkel har lige sagt noget tosset, så min søster kan slet ikke sidde stille.

bottom of page