top of page

Hvad skal vi have på?

Det kan virke uoverskueligt at vælge, hvad man skal iklæde sig på billeder. Jeg har lavet lidt retningslinjer for at guide jer i den rigtige retning, så I er sikre på at kunne se så godt ud på billederne som muligt, uden at fokus blivet tøjet men jeres udtryk og humør. Jeg vil gerne lige komme med en ansvarsfraskrivelse og erkende, at jeg ikke har forstand på mode – så det er helt klart en mulighed, at du har bedre smag end jeg. Disse retningslinjer er blot, hvad jeg har erfaret virker bedst på billeder ved at forsøge mig frem. De er kun retningslinjer – ikke regler! Du er velkommen til at møde op i hvide tennissokker og sandaler, hvis det er dit yndlingsoutfit.

Bare fordi I ikke følger retningslinjerne, betyder det ikke, at billederne bliver dårlige. Når alt kommer til alt er det vigtigt, at det I har på er noget, som I kan være jer selv i. Det vigtigste for mig er, at I føler jer tilpas og ligner jer selv, jo bedre vil billederne nemlig blive. Nogle vælger at købe nyt tøj til et fotoshoot, men det er ikke noget, jeg vil anbefale. Jeg foretrækker, at du medbringer noget, som du normalt har på, noget som du allerede har i skabet. En gammel t-shirt og flængede bukser? Perfekt! Mange vælger deres pænere tøj, hvilket er helt okay, men de fortryder ofte, at de ikke bare havde noget på, som de føler sig godt tilpas i.

Det giver kun charme, hvis I kan se tilbage på billederne 20 år senere og grine lidt af det I havde på, så længe det repræsenterer hvem I er nu. Desuden er det de færreste herrer, som nyder at putte en nystrøjet skjorte og et slips på, hvis de normalt har et par jeans og en t-shirt på. De vil være i langt bedre humør, hvis ikke de bliver tvunget i et outfit, som de synes er åndssavgt.

Tænk over hvilken location og hvilke forhold vi skal fotografere i. Hvis vi skal gå meget rundt i natur, er det en god idé at tage sko på, som er rare at gå i, og som ikke har høje hæle (højhælede er næsten altid en dårlig idé). På en sandstrand ser det tosset ud, hvis I ikke har bare tæer i sandet. Hvis det er iskoldt udenfor, er det bedst at have en masse varmt tøj på. Hvis det er varmt, er det bedst at tage noget på, som nemt kan ånde, så der ikke er svedpletter på tøjet. Det kan godt være fristende at vælge noget, som ser virkelig godt ud, men ikke er det mest behagelige eller realistiske at have på under omstændighederne. Hvis I ikke føler jer tilpas med det, I har på, kan det ses på billederne. Det I har på skal repræsentere hvem I er, samtidig skal I være komfortable i det.

Som sagt er det vigtigt, at det I har på er behageligt ikke kun til temperaturen, det skal også være muligt at bevæge sigt rundt i det. Hvis I har helt nye jeans på, som er hårde og stramme, kan det genere under fotoshootet. Jeg anbefaler, at I har noget på, som I har brugt før. Det er også rigtig flot med tøj eller tilbehør, som kan vise bevægelse, når det bliver fanget i vinden, fordi det tilføjer energi til billederne.

Jeg vil typisk anbefale, at I enten har nogle neutrale, metalliske eller jordfarver på og fravælger skrigende farver. Som udgangspunkt er de eneste farver, som jeg fraråde neonfarver. Ofte vil de resultere i, at folk ser misfarvede ud i ansigtet, fordi farverne reflekterer op i ansigtet. Så prøv at vælge noget andet.

 

Det er bedst at undgå de samme farver, så I ikke falder i med hinanden og ligner en stor klump. Det er bedre i komplimenterer hinanden i stedet for matcher.

 

Det betyder dog ikke, at I er begrænset til brune, grå eller cremefarver. Der findes neutrale toner til hver farve! I stedet for grøn, kan I vælge en blød, skovgrøn. I stedet for rød, kan I vælge en dyb rødbrun. I stedet for gul, kan I vælge en dyb sennepsgul, og så videre. Farver er rigtig gode! Hvis billederne kun bestod af den samme farve i den samme tone, ville billederne blive ret kedelige. Det skal bare være rolige farver. Skrigende farver ender som oftest med at blive en distrahering.

Blå

Grøn

Gul

Rød

Grå

Undgå store klumpede mønstre, fordi de er forstyrrende og stjæler opmærksomhed. Gå efter små, forsigtige mønstre. Hvis mønstret er for fremtonende, vil det stjæle opmærksomhed. Tern som man kender det fra skovmandsskjorter er okay, så længe farverne er neutrale. Det er bedst ikke at blande forskellige mønstre, fordi det vil få billedet til at se hektisk ud. Logoer kan være helt okay, men det afhænger meget fra beklædning til beklædning. Husk eventuelt også at stryge jeres tøj, så der ikke er store folder eller krøller i tøjet.

Det er okay at medbringe regi som for eksempel et tæppe, blomster, en hat, solbriller, halstørklæder, smykker, eller kæledyr. Desværre er det bedst ikke at have ur på, fordi den runde urskive ofte tager opmærksomhed, når man holder på hinanden.

Til fotoshoots inde i jeres hjem gælder samme retningslinjer, og jo mere synlig hud – jo bedre. Nej, det betyder ikke, at I skal være nøgne. Det betyder, at billederne vil se langt mere behagelige og intime ud, end hvis I har en masse lag tøj på (medmindre I bor i en iglo).

Når det kommer til hår og makeup, bliver jeg af og til spurgt, om det skal laves af en professionel. Mit svar er altid, at I skal gøre det, som vil få jer til at føle jer bedst tilpas. Jeg synes bestemt ikke, at det er nødvendigt at få det lavet af en professionel. Jeg foretrækker, at I ligner jer selv. Hvis du til gengæld gerne vil have sat håret og lagt makeuppen af en professionel, så skal du bare gøre det!

bottom of page